11 april 2021

Beste website bezoeker, ik heb de snoeischaar in mijn site gezet. 

Mijn site gaat zich voortaan meer richten op de thema's die dicht bij mijn werkzaamheden liggen: als schrijfdocent voor naasten richt ik me op het herstelproces van naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid (o.a. voor Naasten in Kracht); als docent social work heb ik tijdens mijn promotie onderzoek een methode ontwikkeld voor autobiografische reflexiviteit voor studenten social work (auteurs: Engelbertink, Wijering, Bohlmeijer en Westerhof, 2019); als docent geef ik les aan de leergang Familie ervaringsdeskundigheid van Saxion. 

De vele thema's zijn daarom terug gebracht naar enkele thema's: narratief werken (hoe kan je als professional/docent werken met het verhaal van je client/ student?); autobiografisch schrijven (welke boeken kunnen jou helpen om je verhaal op papier te zetten?); professionals (ervaringsverhalen van professionals); professionele zelfonthulling (hoe kan je als professional werken met jouw (familie) ervaringen / ervaringskennis). 

De tips voor volwassenen om je eigen verhaal te schrijven zijn behouden. Ook de tips voor jongeren om je eigen verhaal te schrijven staan er nog op. Ons (Rianca, Irene, Monique) eigen boek 'Het blijven toch je ouders: tien jaar later: vervolgboek over jongeren van verslaafde ouders' is ook nog gratis te lezen op deze site. 

De komende maanden heb ik weer meer tijd om de site bij te werken. Ik wens je veel lees- en schrijfplezier! Groeten Monique (@boekenwebsite)