28 maart 2020

Dat schrijven veel kan brengen is je vast wel bekend. Uiteraard doet het iets met je als je stil staat bij wat je hebt meegemaakt, je emoties en de pijn die dat soms met zich mee brengt. Maar het kan inzicht bieden, ordening, rust en het kan je opluchten. Je verleden kan je mogelijk niet veranderen maar wel hoe je er naar kijkt of hoe je je hierbij voelt. Hieronder is de meerwaarde prachtig verwoord door een van de deelneemsters van de online schrijf hulp (bedoeld voor naasten van mensen met psychische problematiek).

Een opdracht die ik kreeg was "een brief aan mijn jongere zelf". Ik beantwoordde de vragen van de opdracht. Daarna zette ik de tekst om in een briefvorm aan mezelf. Wat er toen gebeurde was heel bijzonder, ik nam afstand van de pijnlijke herinneringen door er met compassie naar te kijken, ik voelde echt iets veranderen in mezelf.

Er zijn nog 4 plaatsen vrij via de organisatie Naasten in Kracht (NIK). Help anderen met jouw verhaal. Schrijf over je ervaringen en de invloed die de psychische kwetsbaarheid van je naaste op jou heeft (gehad). De online schrijfhulp bestaat uit drie schrijfopdrachten die je per mail krijgt toegestuurd. Je krijgt twee keer reactie/ ondersteuning op je verhaal. De kosten zijn 25 euro. Indien je je verhaal deelt voor op de website van naasten in kracht zijn de kosten 12,50 euro. 

De ondersteuning wordt geboden door Sandra Frolich of mij (Monique Engelbertink). Klik hier voor meer informatie over de online schrijfhulp. Tot schrijfs!