9 januari 2012

Deze maand is het boek 'Veerkracht, herstelverhalen vanuit drie perspectieven' verschenen bij Boom Lemma uitgevers. Aan het boek hebben mijn collega's van Saxion Lectoraat GGZ en ik met plezier gewerkt. Met name Resi Oberauer heeft een belangrijke bijdrage geleverd aangezien het onderwerp van dit boek haar onderwerp was voor haar masterthesis (Saxion). Resi bedankt voor je inzet!

Wij hebben zes (ex-) cliënten geïnterviewd over hun leven met hun psychische aandoening. De veerkracht die ze daarbij lieten zien was indrukwekkend. Hun herstelverhaal is op papier gezet en daarnaast hebben we gevraagd aan hen of wij een naaste mochten interviewen en een van hun hulpverleners. Het geheel levert zes herstelverhalen op gezien vanuit drie perspectieven. Erg boeiend om ieders kijk op het herstel te horen. Ik vind het erg belangrijk dat er meer oog is voor de rol die familieleden spelen en kunnen spelen in het leven van iemand die psychische problemen heeft. 

Ik hoop dat het boek zijn weg vindt naar iedereen die te maken heeft of heeft gehad met psychische problemen. Graag hoor ik jullie reacties via twitter, linkedin of via de mail via deze site (monique@ervaringsverhalen.nl). Het boek staat op deze site onder het thema 'psychische aandoeningen allerlei'. Van daaruit kan je het bestellen via bol.com.