De beheerder van deze site: Monique Engelbertink zie linkedin of volg me op twitter @boekenwebsite.

Samen met Rianca den Ouden en Irene Engelbertink heb ik in 2004 het boek 'Het blijven toch je ouders, ervaringsverhalen van kinderen van verslaafde ouders' geschreven. Door het maken van dat boek heb ik ervaren hoe zinvol het voor jongeren en voor professionals is om jongeren echt zelf aan het woord te laten zonder gespreksrichtlijnen die worden voorgeschreven door derden. Het gaf de jongeren rust en kracht om hun eigen verhaal vorm te geven. Tevens gaf het hen en mij inzicht om op het verhaal terug te kunnen kijken. In 2014 hebben we de jongeren wederom opgezocht. Het leverde de publicatie 'Het blijven toch je ouders, tien jaar later' op. Op deze website is het gehele boek gratis te lezen.

Ik ben als docent werkzaam bij Saxion, Academie Mens en Maatschappij (AMM), Enschede en richt me o.a. autobiografisch reflexiviteit voor studenten. Vanuit mijn promotie onderzoek heb ik de methode Uit je verhaal mede ontwikkeld en onderzocht. Daarnaast ben ik mede ontwikkelaar en docent van de leergang Familie ervaringsdeskundigheid (Saxion). 

Als zelfstandig ondernemer verzorg ik schrijfcursussen voor diverse doelgroepen. Zie de cursus 'Kom op verhaal' die ik ontwikkeld en uitgevoerd heb voor partners, ouders, broers en zussen van mensen met een psychotische kwetsbaarheid Ypsilon familievereniging